13-01-2014

Horen, zien spreken: film tijdens eerste date


Een bioscoopje pakken of een filmpje thuis op de bank kijken is een leuk idee voor een date. Maar wat moet je dan opzetten? Moet je doen wat zij wil, of juist waar hij zin in heeft? Ik heb even rondgevraagd en ben tot het volgende gekomen:

Verassend was dat de meeste mensen hun voorkeur gaven aan een komedie of een romantische film. Vooral een film die je niet perse hoeft te volgen, zonder een diep verhaal. Klinkt ook logisch, dan maakt het namelijk niet uit als je tussendoor eventjes je aandacht voor de film verliest!
Een ander antwoord dat een aantal keer voor kwam was een thriller of een horror. Natuurlijk een goed excuus om handjes vast te houden en lekker tegen elkaar aan te kruipen.

Wat me ook opviel was dat elke man als eerste reageerde met: wat zij wil zien. Dit is toch wel een verassend antwoord, aangezien de mannen altijd zeggen dat ze de broek aan hebben. Maar als het dan aankomt op een film voor een date geven ze toch liever de keuze uit handen.


Zelf heb ik geen specifieke voorkeur. Komedie of thriller doen het vaak wel goed, maar een romantische film of een avonturenfilm is ook prima.

1 opmerking: