16-12-2013

Promo's: Logo's van superhelden

Een tijdje geleden had ik een post geplaatst over de logo’s van bepaalde series. Hierin vertelde ik dat je kon herkennen aan het logo om wat voor serie het ging. Vandaag ga ik dit bekijken met allemaal superheldenfilms. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet en deze ga ik vandaag analyseren. 

Superman:
In het Superman-logo staat er een rode S in een gele diamant. De buitenkant is blauw. Blauw, geel en rood zijn de primaire kleuren. Rood staat voor strijd, liefde en moed. Dit komt wel overeen. De diamant is een teken van rijkdom. Superman is niet perse rijk in dollars maar wel in zijn krachten.


Batman:
Het logo van Batman is zwart met geel. Batman kan veranderen in een vleermuis, die zijn ook zwart. De gele kleur lijkt op een felle lichtbron, waardoor je alleen de omtrek van de vleermuis ziet.




The Incredible Hulk:
De Hulk is een man die opzwelt tot een enorme groene hulk. Ook het logo van de Hulk is erg groot. De groene kleur slaat op de kleur die hij zelf is. Ook het lettertype is statisch en groot. Groen staat voor hoop, groei en leven. De groei komt zeker terug aangezien de Hulk groeit en groen wordt als hij boos is.


Captain America:
In dit logo zie je het schild van Captain America. De kleuren zijn rood, wit en blauw. Deze kleuren zijn dezelfde kleuren als de vlag van Amerika. De ster in het midden laat zien dat hij een ster is. Daarnaast lijkt het ook op de ster die op de vlag van Amerika voorkomt. Net als de rood met witte strepen.



Spiderman:
Het logo van Spiderman spreekt voor zich. In de naam komt duidelijk terug in het logo. Dit staat ook op de borst van de superheld zelf. Het kostuum is rood en het lijkt alsof er een spinnenweb overheen ligt. De krachten van Spiderman komen ook overeen met de krachten van een spin. De kleur rood staat voor moed en strijd. Dit klopt ook bij een superheld.



Black Widow:
De Black Widow is een fictief figuur dat te vergelijken is met Spiderman. Haar logo bevat een grote zwarte spin. De Black Widow-spin staat erom bekend dat ze hun partner opeten. Doordaat de Black Widow zo angstaanjagend overkomt is het een perfecte naam voor een superheld.




Iron man:
Het logo van Iron man is iets lastiger te herkennen. Dit is het teken dat zich op zijn borst bevind. Er staan voor de rest geen letters bij, dus als je het teken niet herkent weet je niet dat het om Iron man gaat. Ook de kleur  is apart gekozen, aangezien het pak van Iron man geel met rood is. Dit logo lijkt alsof het licht geeft.



Thor:
Het logo van Thor komt in veel verschillende varianten. Alleen het lettertype blijft altijd hetzelfde. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rode letters op een zwarte achtergrond, of in dit geval: blauwe letters op een regenachtige achtergrond.


The Wolverine:
Het logo van the Wolverine is erg simpel. Het wit op zwart is erg duidelijk en het lettertype is vrij normaal met een kleine twist. Hierdoor heeft het logo iets simpels maar is het toch erg uniek.


Green lantern:
Het logo van the Green Lantern is erg abstract. Als je het personage niet kent kun je moeilijk herleiden dat het van the Green Lantern is. De kleur groen staat voor hoop, leven en toekomst. Dit is een goede kleur voor een superheld aangezien hij altijd voor het goede strijdt.



Wonder woman:
 Het logo van Wonder Woman is vrij duidelijk. Je ziet de twee w’s en de vleugeltjes aan de linker en rechterkant. De kleur geel staat voor licht en glorie. De kleuren rood, blauw en wit zijn dezelfde kleuren als de Amerikaanse vlag.





Dit zijn een aantal superheldenlogo’s die ik heb bekeken! Sommigen waren erg duidelijk omdat de superhelden zelf wat bekender zijn. Anderen waren een stuk lastiger te herleiden. Maar misschien ligt dat ook aan mijn kennis van superhelden. 

3 opmerkingen: