08-12-2013

Promo's: Logo's van series

Elke serie heeft een logo. Vandaag ga ik een 12 logo’s bekijken en analyseren. Hierbij ga ik vooral letten op de kleuren en herkenbaarheid van het logo, en of ze overeenkomen met de productie.
Let op: aangezien de vorige posts misschien wat kort waren nu een extra lange post!



Deze serie is denk ik bij iedereen wel bekend. Het logo is rood, met speelse letters. Rood staat o.a. voor liefde, hartstocht en moed. Ik kijk The Simpsons niet zo vaak, maar het speelse van de letters komt wel terug in de serie. 


Dit logo vertelt direct waar de serie over gaat. De woorden “two” en “men” zijn groot, de “and a half” is kleiner en in een andere kleur. Goud staat voor rijkdom en macht, wit voor vreugde  en waarheid. De serie gaat over twee volwassen mannen en een tienerjongen. De twee volwassen mannen hebben rijkdom en/of macht, de tienerjongen niet. De jongen is de “half men”. Erg leuk bedacht!



Dit logo is heel erg simpel en basic. Door de titel van de serie kan je er wel uithalen wat de intentie van de serie is (hoe de ik-persoon de moeder van “jou” heeft ontmoet.) Het genre blijft onduidelijk.  









Bij dit logo kun je duidelijk zien waar de serie over gaat. Het is heel Amerikaans, zelfs de vlag komt in het logo voor. Het lettertype en de vormgeving  is wat speels, hierdoor zie je dat het een komische serie is. 






Dit logo ziet er een stuk serieuzer uit. Het lettertype is simpel en de rode lijn met een druppel aan het einde lijkt op bloed. Door de naam van de serie kun je al nagaan dat het om vampiers gaat. Doordat er ook bloed in voorkomt en door de sensuele lijn zie je dat het een wat meer volwassene serie is. 



Dit logo geeft vrij weinig weg. De blauwe kleur staat voor onschuld en oprechtheid, wat bij de serie past. Het team probeert namelijk moorden op te lossen. Voor de rest bestaat het logo uit twee afkortingen die beide wel voor zichzelf spreken. 










Deze serie is echt een vrouwenserie.  Dit zie je al aan de roze letters. Het lettertype is iets statischer, niet zo speels. Hierdoor kun je zien dat het niet om een kinderserie gaat maar om een serie voor volwassenen. 








The Big Bang staat voor de oerknal, een fenomeen dat door wetenschappers wordt gebruikt als het begin van het ontstaan. Door het atoom op de achtergrond zie je dat het over wetenschappelijke dingen gaat. Als je de naam voor het eerst hoort lijkt het een wetenschappelijke serie, maar dit is niet waar. Het is juist een komedie. De vormgeving van het logo maakt dit wel een beetje goed, het komt wat speelser over. Dit is naar mijn mening een van de onduidelijkste logo’s.  







Dit logo komt iets gewaagder over. De grijze kleuren geven iets duisters aan. Ook het lettertype en de versieringen geven aan dat het een wat volwassenere serie is. Vooral de 
strepen in de letters O lijken op de
 middeleeuwse versieringen die 
monniken maakten bij de eerste
 letter van een hoofdstuk. 


Dit logo spreekt ook voor zichzelf. Je kan zien dat het om twee tegels gaat van het periodiek systeem. Hier kun je uit halen dat scheikunde voorkomt in de serie. De tegel BR staat voor broom, de tegel BA staat voor barium. Het lettertype is een beetje speels, maar door de vormgeving oogt het volwassener. 





Dit is een vrij duidelijk logo. De bloedspetters geven aan dat het om een serie gaat waar bloed in wordt vergoten. Dit kan een politieserie zijn of een thriller. Ook de donkerrode kleur van de letters en het lettertype geeft aan dat het om een volwassene serie gaat. 



Dit is een van de weinige series met een blauw logo. Deze kleur staat voor onschuld. Soms gebeuren er wel rare dingen in de serie, maar het is een komedie, het is allemaal heel onschuldig bedoeld. Het lettertype geeft een kinderlijke sfeer, net als de televisie op de i. 



De meeste logo’s komen overeen met de serie. Sommigen zijn wat onduidelijker, de andere weer wat minder. Ook de kleuren en de vormgeving van de logo’s zijn leuk en interessant. om te analyseren. Leuk om de verschillen te zien tussen de logo’s. Op deze manier kun je ook filmlogo’s analyseren. Dit ga ik misschien nog in een andere post doen. Zo is het makkelijker om in één oogopslag te bepalen of een film of serie misschien wel of niet iets is voor je. Ideaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten